O pemikanu

Pemikan je trvanlivá vysokoenergetická potravina, která si svou oblibu získala
především při dlouhodobých pobytech v divočině, nebo při přesunech
v extrémních podmínkách. Pemikan, nebo jeho obdobu objevily nezávisle na sobě
mnohé kultury, již před tisíciletími. Údajně si Indiáni vracející se z lovu připravovali
pemikan z čerstvých úlovků a ten pak uskladňovali v jakýchsi „spižírnách“, proto
aby měli zásoby při dalším lovu. V jedné takové spižírně byl nalezen poživatelný
pemikan starý víc jak dvě stě let. Byl také součástí jídelníčku Amundsenovi
expedice na jižní pól.

Inspirovali jsme se touto starodávnou indiánskou potravinou, kterou si indiáni připravovali
z bizoního masa, vyškvařeného loje, lesních plodů a ořechů. Tuto směs, kde trvanlivost
zajišťoval vyškvařený tuk, buď poté vařili, nebo v nouzi jedli jen tak.
My jsme vyvinuli potravinu, kde jsme nahradili vyškvařený tuk sušícím procesem a vytvořili
tak moderní verzi této vysoce energické potraviny, vhodnou pro všechny, kteří při svých
aktivitách potřebují komplexní vysoce energetický příjem energie.
V našem podání se prakticky jedná o masovou tyčinku, s ovocem a ořechy, v různých
kombinacích a poměrech.

Náš PEMIKAN je tepelně opracovaný masný výrobek, schválený veterinární
správou a splňující všechny veterinární a hygienické normy, platné v ČR a EU.
Pemikan je komplexní potravinou, obsahující kvalitní živočišné a rostlinné (semena a ořechy)
bílkoviny, ovocné cukry, vlákninu, minerály, vitaminy, nasycené a nenasycené mastné oleje a
tuky. Teplota při tepelné úpravě nepřesahuje 75°C, čímž je zajištěno zachování všech
cenných látek.